Forumindex sisauppsala
Svenska institutet för strategisk analys
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Slag Nummer Ett

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Warhammer Fantasy Battle
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
christerRegistreringsdatum: 31 mars 2010
Inlägg: 2145
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2012-06-18 14:30:01    Rubrik: Slag Nummer Ett Svara med citat

Jaha, då har man spelat sitt allra första parti Warhammer Fantasy Battle. Lite mysko att det dröjt så rackarns länge egentligen, köpte de första figgarna i Brighton 1991... Det var dock inte dessa som användes utan Tony hade inte bara snällt lånat ut sin makalöst vackra Orcs and Goblinsarme utan även konstruerat en arme som tom en snotling skulle kunna styra mot ära och berömmelse. I teorin iallafall...
Att skriva en vettig battlereport om sitt första parti är svårt, hade i princip bara koll på mina egna gubbar så istället för en klassisk rapport kommer här istället ett par löstryckta intryck och lite allmänt tyckande. Dvs SANNINGEN om DITTEN och DATTEN.

Partiet i fråga var en uppföljning på det stora Nationaldags-Waaaghslaget. Nu mönstrades 5000p ork mot lika mycket dvärg. På den vackert gröna sidan var undettecknad och Erik emedans de kortväxta styrdes av Marcus och Micke.

Intryck Nummer Ett. Det är femdj*la maffigt med 5000p orker uppställda! Vackert, grönt, inspirerande och medryckande.
För de som bryr sig om vad, vilka, hur och när så var det Pitched Battle. Mina 5k var i princip längst ut på högerflanken (2 block boyz, 1 block Black Orks pimpade med WarBoss och BSB, en mangler Squid, en jättespindel och ett gäng nightgoblins). Centrum-vänster hölls av Erik med en 2 enheter orker och 3 jättar. På vänsterflanken samlade vi en massa fast attack och goblins. Dvärgarna samlade kanoner på höjden och lite utspritt. Sen var det små klossar dvärgar utspridda här och var, men vad det egentligen var vette katten. Vi var extremt nöjda med vår uppställning. Just då...

Jag tror att en av de stora tjusningarna med WFB är listskapandet och utplacerandet av gubbar. Riktigt skoj. Det blir ju fenomenalt effektfullt.
Runda ett. De enormt elaka dvärgarna får givetvis börja. Det första som sker är att en helikopter susar fram rakt mot nightgoblinsgruppen som är placerad närmast "kanonkullen". Detta triggar lössläppandet av Fanatics som distinkt susar fram och omedelbart pulvriserar detta flygfä. Stort Orkajubel i lokalen!!! Så skall de tas, dvärgad*larna Wink

Men ni förstår alla vad som sker härnäst. Skytte. Första skottet är en sten från katapulten. Rakt i huvudet på jätte nummer 1. Denne faller (givetvis) på orkerna bredvid. Ajajaj. Skott nummer två. Järnkula rakt i skallen på de olyckliga orkerna som nu börjar undra vad som egentligen händer.

Orkernas runda ett består i huvidsak av att springa rakt fram. De flesta iallafall, ett par enheter står givetvis still och Eriks enhet ledda av hans General behöver "handgripligen övertalas" att lyda order. Doomdivern tar död på ett gäng långskägg. Skoj manick. Korkat att bara ta en... Trolleriet är givetvis verkningslöst.

Runda två inleds med en dvärgacharge mot mina nightgoblins (ni vet de där vars fanatiker krossade snurrpellen). I ett otroligt korkat övermod så beslutar dessa kräk att ta chargen istället för att fly. Läxa nummer 2: Goblins är kräk och skall alltid FLY! (för den som undrar, läxa nummer ett var uppställnnigen). Resultatet av chargen var att goblinens slaktades (de fick ihjäl EN dvärg trots att de slog först med 3 ranker) och att dvärgarna kunde gå in i Boar riders. INTE enligt den gröna planen. Sedan sköts det en massa och orker dog som flugor.

De ståtliga Orkerna kontrade med den listiga planen: Spring frammåt fort som f*n. Fungerade hyggligt bra, givetvis trilskades Eriks huvudgrupp men Generalen lät klingan tala och sedan sprang även den! Eriks centrala goblinenhet fick in en fanatic bland dvärgarna gömda bakom skogen. Haha! Där fick ni er för att stå på öppen mark - puttefnaskar!!!

Doom-divern lyckades åter med att döda det den siktade på. Kärlek! Av någon underlig anledning så lyckades ork-schamanen med att boosta sig själv (+3Att,+3Str). Möjligen passade vi på att trolla när dvärgarna var i rummet bredvid, minns inte riktigt.

Dvärgarna skjuter. Vi har inte längre en vänsterflank - den är pulvriserad. Den stora spindeln är sönderskjuten. Mangler-Squiden kom nästan fram innan en ensam Slayersteg fram och offrade sig för de små. Kontra-attacker sker i centrum där Eriks kvarvarande jätte kommer in i närstrid. Tror även att i detta skede så lyckas (efter övertalning medels kniv) dennes en gång så stora ork-hammare ta sig i strid med Mickes Dvärga-Lord. Noterbart är att Erik i detta läge tagit ihjäl 15 av sina egna orker!

Bild? Hur katten skall man kunna ta en bild i detta läge? Spänningen är på topp, adrenalinet gör att även de mest sofistikerade antiskak-bildstabiliseringsprogram tjuter av smärta. Ungf så här ser det ut i centrum/höger. Vänsterflanken finns som sagt inte mer...Jätten kommer att stå och stångas med sin enhet i 3 rundor till innan den slutligen är nedtramad (jätten överlever då i 12 microsekunder innan kanonkullen fullkomligt pulvriserar stackaren). Den "Stora Striden" mellan Eriks och Mickes huvudenheter slutar i knapp seger för Erik även om hand General stupar. Orkajubel och nu dj*lar skall dvärgarna fileas! Men givetvis lyckas de kortbenta asen springa undan. Hur gick det till???
Kontraoffensiv av de små! Stormar utan darrning fram mot den ankommande orkaväggen. Micke rycker till när Marcus beordrar milisen att storma fram mot Eriks Black Orks. "Jag vet vad jag gör". Och givetvis visste han det! De svarta slår som fröknar och de små som Bulgariska kulstöterskor med östtysk tränare.
Läget är inne för seriöst trollande! Orkshamanen åkallar Gork Himself med "irresistable force". Ner trampar Gorks svettiga fot och krossar de dvärgar som hårt ansätter Eriks Black orks. Haha! Nu vänder det!!! Tyvärr slinter Gork på dvärgablodet och tramar rakt ner på min Black Orcenhet. Smärta! Magin tar ut sin rätt och shamanen exploderar mitt ibland orker och dvärgar. Seriös Smärta utdelas!
I detta läge är det inte mycket kvar. Ungf så här:Eriks BSB och ensamme hjälte kan givetvis inte hålla ut hur länge som helst utan dukar under. För de övriga sker en lustiger dans, baby-dvärgarna chargar men mina Black-orks håller. Goblin-shamanen tar till extrem-magi och lyckas kasta en riktigt elak trollformel som jag inte minns vad den heter. Hursomhelst så dog en massa dvärgar (och ett par orker) av detta partytrick. Shamanen exploderade, alla Nigh Goblins dog och de kvarvarande "rödhåriga". Trolleri "gone wild" är effektfullt!

De få dvärgar som fortfarande levde i detta inferno krossas av de kvarvarnde orkerna nu till sista dvärg! Tyvärr så innebär detta att de fem överlevande Orkerna sedan står ensamma på ett öppet fält... Läxa: Stå inte på ett öppet fält om det finns en kvadriljon dvärgakanoner på banan.

Den enda figur från vår här som inte dräptes var en Night Goblin
som lyckades fly från slagfältet. Alltid något Smile

Stort TACK till alla inblandade men speciellt till Tony som lånade ut en helt fantastiskt vacker och skoj arme!
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
WinrothRegistreringsdatum: 08 oktober 2010
Inlägg: 764
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2012-06-18 14:41:35    Rubrik: Svara med citat

En mycket bra och vacker rapport Christer.

Och alla förstår kanske att resultatet vart en knapp seger till dvärgarna. Wink
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
EmperorRegistreringsdatum: 31 mars 2010
Inlägg: 1297

InläggPostat: 2012-06-29 19:48:34    Rubrik: Svara med citat

Jättetack för rapport och bilder, Christer! Det var inte mycket som gick fel för oss dvärgar denna dag. Jag gick som på moln halva veckan... Very Happy
_________________
//Kejsare av SISA
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
thetony
Site Admin


Registreringsdatum: 29 mars 2010
Inlägg: 987
Ort: Länna

InläggPostat: 2012-06-30 09:48:01    Rubrik: Svara med citat

Haha! Det låter som ett normalt ork haveri! Men, vill man möta dvärgarna nåt mer? Dom verkar extremt svårslagna... Laughing
_________________
The One and Only - The Tony!
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida
EmperorRegistreringsdatum: 31 mars 2010
Inlägg: 1297

InläggPostat: 2012-06-30 10:38:24    Rubrik: Svara med citat

Det jag fick en känsla av nu är att i stora mängder är dvärgar väldigt jobbiga ... Very Happy. Delvis är magin bara sina vanliga 2d6 enligt reglerna och man har som dvärg lätt råd att köpa en packe dispeldice (vi hade 4 extra) och sedan kan dvärgarna koncentrera sina fantastiska vapen där det behovs. Istället för en kanon som skjuter har man ett BATTERI. Vojnevojne.
_________________
//Kejsare av SISA
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
JodåRegistreringsdatum: 17 juli 2010
Inlägg: 496
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2012-07-06 18:51:01    Rubrik: Svara med citat

Wow! Shocked
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Warhammer Fantasy Battle Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.06 sekunder att ladda.